Proefnotities - Tasting notes

Score-syste(e)m:

C=   Foutief, faulty
B=   Gewoon goed, reasonably good
B+= Grenzend aan zeer goed, close to very good
A=   Heel goed, grote kwaliteit; very good, high quality
A+= Grenzend aan Uitstekend; close to excellent
AA= Uitstekend; excellent
AAA= Absolute top

                                                                                                              



PS: Wijnen die op
proefmoment beschikbaar

waren, kunnen uitgeput zijn.
Wines available at moment of tasting, can be depleted

Prijzen op moment van proeven
Prices noted at tasting


CASILLERO DEL DIABLO SAUVIGNON BLANC LATE HARVEST 2016- Chile - Valle Maule
2016
Voor het oog:
 helder stro-to-citroengeel, briljante spiegel, traantjes
 To the eye:
 clear straw-to-lemon yellow, brilliant mirror, shows legs
Aan de neus:
Fijne SB neus met passievrucht en citrus, kruisbes(blad) en vleugje cassis
 At the nose:
 fine SB-nose with passion frui and citrust, leaf of gooseberry and gooseberry itself, touch of cassis
In de mond:
rijp delikaat wit fruit (perzik) en citrus met frisse zuren en mooi bittertje in de lange risfruitige en toch sappige afdronk
 In the mouth:
 ripe delicate fruit (peach) with refreshing acid and a nice bitter touch in the long fruity slightly creamy finish
Conclusie
Merkwaardige SB, eerst floraal-fruitig, daarna friszurig en, vooral in de afdronk, geïntegreerd bitter-fruitig en rond. Kan nog 3 jaar mee. Grens A+/AA
  Conclusion
Remarkable SB, starting as a gooseberry fruity wine, then quite fresh and evolving to a bitter-fruity and mellow long finish! Will last through 2020. Hesitation A+/AA
Drink bij:
we hadden hem bij vissoep met stukken gestoomde zalm en zacht gekookte aardappelen: voortreffelijk!
Drink with:
we had it with fish soup, steamed salmon and soft potatoes: very fine!
Score CAA: A+
Score /100: 89
Prijs: 7,29
Verkrijgbaar bij / Available at: Delhaize
Varia:
casillerodeldiablo.com:"
An elegant wine due to the intensity and balanced acidity.
t is fresh from the beginning to the end, where the balance of fruit and acidity refresh the palate
Datum besproken / date discussed:
2/07/2017